Cumhurbaşkanlığı Strateji Ve Bütçe Başkanı Ağbal : “Yarınlarımız Bugünden Daha İyi Olacak”

Silivrispor: 2 Nevşehir Belediyespor: 0

Başkan Seçen, İçişleri Bakanı Soylu'nun Nevşehir Mitingine Katıldı

Nevşehir Belediyespor Teknik Direktörü Kardeşler, Başkan Seçen'i Ziyaret Etti

Başkan Seçen, Veda Ziyaretlerine Esnaflardan Başladı

Nevşehir Belediyesi, Şehrin Yeşil Alan Ağını Artırıyor

Yollarda Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

TESK Başkanı Palandöken, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığını Ziyaret Etti

Bilindiği üzere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca; her asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise en az bir kere olmak üzere, yıllık kontrolünün A tipi muayene kuruluşuna yaptırılması zorunluluğu getirilmiştir.
    Yönetmelikte; bina sorumlusunca periyodik kontrolüne izin verilmeyen veya periyodik kontrol neticesinde güvensiz olduğu tespit edilmesine rağmen güvenli hale getirilmeyen asansör, periyodik kontrolü yapılıncaya kadar veya güvenli hale getirilinceye kadar ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir fıkrasıyla hüküm altına alınmıştır.
    Yine bu kapsamda; 5393 sayılı Belediye Kanunu 04.04.2015 tarihinde değiştirilmiş olup, asansör yıllık kontrolleri ile ilgili hükümler eklenmiştir.
    Belediyemizin TSE ile yapmış olduğu protokol gereği asansörlerin periyodik kontrolleri TSE Nevşehir Temsilciliği tarafından yürütülmektedir. Siz değerli vatandaşlarımız can güvenliğinin korunması anlamında yapılan bu uygulama ile ilgili olarak, bina yöneticisi/sorumlusunun gelen TSE uzmanlarına gerekli kolaylığı göstermesi (tepki göstermemesi, kapıyı açmamak sureti ile muayene engel olmaması vb...) gerekmektedir.
    TSE Nevşehir Temsilciliğinin yapmış olduğu resmi tebligatlara rağmen periyodik kontrol için HİÇ BAŞVURUDA BULUNMAYAN ve ilk muayene sonucu KIRMIZI renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan bina asansörlerinin YEŞİL etiket almak için eksiklikleri tamamlayıp tekrar başvurmadıkları tespit edilmiştir.
    Yukarıda belirtilen husus kapsamındaki asansörlerin en fazla 30 (otuz) gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina yöneticisi/sorumlusunca sağlanmalıdır. Bu süre sonunda , A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılacaktır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği tespit edilen asansör tarafımızca mühürlenerek hizmetten men edilecektir.

• Kübra Eczanesi
    Eski Sanayi Mah. No:10/B