Nevşehir Belediyespor : 1 Yomraspor: 1

Kardeş Şehirlerle İlişkiler Geliştiriliyor

Başkan Seçen, Şehit Polis Memuru Furkan Demir İçin Okutulan Mevlid-i Şerife Katıldı

Belediye Başkanı Seçen, Halk Günü'nde Sorunlara Çözüm Buluyor

Başkan Seçen'den Kar Temizliği Yapan Personele Baklava İkramı

Kar Temizleme Çalışmaları Gece De Devam Etti

Şehir Merkezindeki Kar Temizliği Aralıksız Sürüyor

Kaldırımlar, Kar Temizleme Aracı İle Temizleniyor

Nevşehir Belediyesi Projesi, Hibe Almaya Hak Kazandi

Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Belediye Sürdürülebilir Stratejileri İçin Değişim” (Exchange For Municipal Sustainability Strategies) başlıklı ve TTGS/032 referans numaralı proje Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından 101.455,20 € hibe almaya hak kazandı.

Almanya’nın Neuss Belediyesi ve Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği’nin (NEVEKO) ortak olduğu proje aracılığıyla Nevşehir ve Neuss Belediyeleri arasında AB katılım sürecinde çevrenin korunarak, iklim değişikliğinin önlenmesi kapsamında iyi uygulamaların karşılıklı değişimi için sürdürülebilir yapılar oluşturulması amaçlanıyor.

Bu amaç kapsamında, Neuss şehrindeki iklim koruma alanında iyi çevre uygulamaları yerinde incelenecek. Nevşehir Belediyesi ve proje ortağı (NEVEKO) ile Neuss şehrindeki ziyaret edilecek tesislerde görev alan uzman teknik personeller arasında bilgi transferi gerçekleştirilecek. Böylece, şehir eşleştirme projesi aracılığıyla Nevşehir ve Neuss Belediyeleri arasında AB katılım sürecinde çevre konusunda iyi uygulamaların karşılıklı değişimi için kardeş şehir işbirliği sürdürülebilir kılınacaktır. Bu uygulamaların, Nevşehir’de uygulanabilmesi için teknik alt yapı oluşacak..

Hibe Destekli Proje 9 Ay Devam Edecek

9 ay devam edecek proje süresince Nevşehir Belediyesi ve   Neuss Belediyesi yetkilileri karşılıklı olarak ziyaretler gerçekleştirilecek.Nevşehir’in kimliğini tanıtmak, kültürümüzü yaygınlaştırmak, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış dünya harikası Kapadokya’nın da tanıtımına katkı sağlamak için kültürel bir programa da yer verilecek.   Son olarak, uzmanların katılımıyla halka açık bir konferans da  düzenlenecek.

Neuss şehrine çalışma ziyareti gerçekleştirildikten sonra, şehrimizde iç ve dış mekanlarda uygulanabilir olduğuna karar verdiğimiz bir kaynağında ayrı toplama uygulaması, şehrimizde hayata geçirilecek. Proje kapsamında dış mekan ve iç mekan konteynerlerinin satın alınması planlanıyor.

15 İlkokul Ve Ortaokul Öğrencileri Eğitilecek

Projede ayrıca, çevre ile ilgili konulara dikkat çekmek ve halkın aktif katılımını sağlamak için konunun önemine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla Nevşehir’deki 15 ilkokul ve ortaokuldaki  çevre kulübü öğrencileri ve eğiticilerine bir dizi eğitim verilmesi planlanıyor.

Proje ile uzun vadede Nevşehir halkının büyük bir bölümünün çevre konusunda bilincinin ve duyarlılığının artması ile kaynağında ayrı toplama çalışmalarının Türkiye ve dünya ortalamalarına ulaşması amaçlanıyor.

Proje, 15 Ocak’da Başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi yetkilileri ile Nevşehir Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz tarafından sözleşmesi imzalanan proje, 15.01.2019 tarihinde başlayacak.