Cumhurbaşkanlığı Strateji Ve Bütçe Başkanı Ağbal : “Yarınlarımız Bugünden Daha İyi Olacak”

Silivrispor: 2 Nevşehir Belediyespor: 0

Başkan Seçen, İçişleri Bakanı Soylu'nun Nevşehir Mitingine Katıldı

Nevşehir Belediyespor Teknik Direktörü Kardeşler, Başkan Seçen'i Ziyaret Etti

Başkan Seçen, Veda Ziyaretlerine Esnaflardan Başladı

Nevşehir Belediyesi, Şehrin Yeşil Alan Ağını Artırıyor

Yollarda Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

TESK Başkanı Palandöken, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığını Ziyaret Etti

Başkan Seçen “Şehrimizi Eşitlikçi ve Kadın Dostu Kenti Haline Getirme Çabası İçindeyiz”

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, modernleşen Türkiye’de yerel yönetimler olarak şehirleri eşitlikçi, kadın dostu kentler haline getirmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nevşehir Barosu tarafından  Adliye Sarayı toplantı salonunda etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Barosu Başkanı Mustafa Necmi Öncül, Nevşehir Barosu yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve çeşitli  sivil toplum teşkilatının başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli topluluğu katıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen burada düzenlenen törende yaptığı konuşmasına, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı.

Konuşmasında kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içerisinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inandıklarını ifade eden Seçen, “ Yeni, modernleşen Türkiye’de yerel yönetimler olarak, şehirleri eşitlikçi, kadın dostu kentler haline getirmenin çabası içerisinde bulunmaktayız. Bu açıdan gerekli siyasi irade ve kararlılığa sahip olmakla birlikte, devletimizin bu konudaki tam desteğini hissetmenin haklı gururunu taşımaktayız.Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz.  Kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

Nevşehir Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşikliğinin sağlanması ve Nevşehir Yerel Eşitlik Stratejik Planının hayata geçirilmesi yönünde üzerlerine düşen görevleri büyük bir titizlik içerisinde yerine getirme kararlılığı ile hareket ettiklerini kaydeden Başkan Seçen daha sonra şunları söyledi:  “ Nevşehir, 2006 yılından bu yana Kadın Dostu Kentler Programı’nda yer alıyor. Bu kapsamda, Nevşehir Belediyesi olarak, üniversitemiz, kadın sivil toplum kuruluşları ve diğer yerel dinamiklerle birlikte, kadına yönelik pek çok proje ve çalışmanın içerisinde yer almanın sevincini paylaşmaktayız. Ayrıca, Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi adı altında 4 farklı mahallede kadınlarımıza her türlü el becerileri için kurs alanları oluşturduk ve eğitimler veriyoruz. İlerleyen dönemde kadınlarımızın istihdamına yönelik de yeni projelerin içinde yer alacağımızı da belirtmek isterim ”dedi.

• Kübra Eczanesi
    Eski Sanayi Mah. No:10/B