İstanbul’da Nevşehir Buluşması
Nevşehir’de Gençlere Ve Kadınlara Pozitif Ayrımcılık
Belediye Başkanı Rasim Arı’dan İstanbul’daki Seçmenlere Çağrı: “Fetö, Abd, Ab Ve Yunanistan’ı Sevindirmeyeceğiz”
Özel Halk Otobüslerinde Tek Tip Kıyafet Uygulaması
İstanbul’da Gençlerden Başkan Arı’ya Sevgi Seli
Rasim Arı, İstanbul’da Yaşayan Nevşehirli İş İnsanları İle Buluştu

Nevşehir Belediyesi Sel Felaketi İçin Seferber Oldu

Nevşehir’de akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran sağanak yağış, şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Son yılların en yoğun ve şiddetli yağışı sonrasında belediye ekipleri, meydana gelen sel ve su baskınlarına karşı seferber oldu.

Nevşehir’de akşam saatlerinde başlayan yağışın etkisini arttırması üzerine il merkezindeki zemin katlarda bulunan çok sayıda ev ve işyerlerini su bastı. Caddelerin adeta göle döndüğü Nevşehir’de yaşanan doğal afet ile birlikte belediye ekipleri seferber oldu.

Başta İtfaiye Müdürlüğü ekipleri olmak üzere Su ve Kanalizasyon ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri su baskınlarının yaşandığı ev ve işyerlerine müdahale etti. Selin sürüklediği toprak yığınları nedeniyle kapanma noktasına gelen yollar kısa sürede temizlenerek yeniden trafiğe açılırken, ekipler yoğun yağış nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürdü.

Bu arada akşam saatlerinde 350 Evler Mahallesi’nde bulunan eski SK Hastanesi binasının çatısına yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ekiplerin özverili çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri akşam saat 20.00 itibariyle son 3 saatte metre kareye düşen yağış miktarının 35,6 kg olduğunu açıkladı.

• Derman Eczanesi
    Kayseri Caddesi No: 16/D