• 15-07-2021 14:24:36
  • 123

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Su Kanalizasyon ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tam kadro sahada çalışmalarını sürdürdü.

Yaz mevsimi ile birlikte altyapı ve üstyapı çalışmalarına ağırlık veren Nevşehir Belediyesi, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde de çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mahalle ve ara sokaklarda bulunan ve çeşitli nedenlerle bozulan yolların onarım ve bakım çalışması ile birlikte Vefa Küçük Caddesi’ndeki sıcak asfalt serimini bugün de sürdürdü.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise mahallelerdeki parklarda yenileme çalışması gerçekleştiriyor. Parklarda bulunan ve yıpranan kent mobilyalarını yenileyerek çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin bakımını yapan ekipler bir yandan da refüj ve yeşil alanlarda budama, çim ve mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştiriyor.

Kentin uzun yıllardır kullanılan eski içme suyu hatlarının yenilenmesi için yoğun bir mesai harcayan Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri de Vefa Küçük Caddesi’ndeki 2. Etap için hazırlıklarını sürdürüyor.

Ekipler Kurban Bayramı sonrasında startı verilecek çalışma ile birlikte bölgenin eski içme suyu hatlarını yenileyerek bölgede ilk kez yağmur suyu hatları oluşturacak.

Kurban Bayramı öncesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de kentin dört bir yanında yoğun bir temizlik çalışması yürütüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çalışma Alanları:

80. Yıl Bulvarı                                                 Kanal içi Temizlik

Cevher Dudayev Mahallesi                          Yamaç toprak düzeltme ve çim ekimi

Kültür Parkı                                                     Ağaç Budama ve bakım

2000 Evler Mah.Serkan Tosun Parkı          Yenileme ve yürüyüş yolu yapımı

Güzelyurt Mahallesi                                      Parklarda temizlik

Nejdet Ersan Parkı                                         Bitki dikimi ve bakım

Diriliş Meydanı                                               Bitki Dikimi ve bakım

Şifa Köprülü Kavşağı altı                               Bitki dikimi

Terminal Bölgesi                                            Yeşil alanlar bakım

Üniversite yolu                                               Refüj bakım ve bitki ekimi

15 Temmuz Mahallesi                                  Yeni park yapımı